10.
2021/11

Zalakarosi Fürdő

Magyarország leghíresebb és leglátogatottabb üdülőhelyei közé tartozik a Zala megye délnyugati részén, a Balaton közelségében található Zalakarosi Fürdő.

A fürdő a kikapcsolódás, szórakozás és az egészségmegőrzés kiváló helyszíne, mely ideális választás minden korosztály számára. A család legfiatalabb tagjaitól és legidősebbekig mindenki megtalálja a számára megfelelő programot.

A fürdőhely ismert értékes gyógyvizéről, melyet 1962-ben találtak egy szénhidrogén kutatófúrás során, a termálfürdőt pedig 3 évvel később, 1965-ben nyitották meg.
Ettől kezdve a létesítményt folyamatosan fejlesztették, újították, ennek eredményeként, valamint a nagy számú látogatottságnak köszönthetően napjainkban már nem csupán a nyári szezonban, hanem egész éves nyitvatartással várja a vendégeket.

A Zalakarosi Fürdőt európai szinten is a legjelentősebb gyógyvizek között tartják számon, mivel a víz rengeteg értékes ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaz, többek között nagy mennyiségű jód, bróm, kén, magnézium, vas és oldott só is található benne. Ezek az ásványi anyagok a vízben a  bőrön keresztül felszívódva kedvezően hatnak a szervezetünk különböző területeire.
A gyógyvíz javasolt bőrgyulladások, cukorbetegség, köszvény, különböző idegbántalmak, légúti betegségek utókezelése esetén, emellett ajánlott Bechterew-kór, bénulás utókezelése, csontritkulás, csonttörések utókezelése, gerincbántalmak gyógyítására, továbbá az izmot és ízületet érintő betegségek és gyulladások, ízületi és csontműtétek utáni utókezelések, lágyrész-reumatizmus, meszesedés, porckorongsérv, nőgyógyászati gyulladások, érszűkület és keringési zavarok kezelésére is alkalmas.
A gyógyvíz összetételének köszönhetően a fürdő területén orvosi felügyelettel működő, valamint gyógyító kezelések széles választékával rendelkező gyógycentrum is épült.

A beltéri, fedett részleg 2 gyógy-, és egy termálmedencével, valamint egy szaunablokkal rendelkezik.
A szaunázás rendkívül jótékony hatással van az emberi szervezetre, ugyanis segít a testünk regenerálásában, megszépíti a bőrünket, emellett erősíti az immunrendszert.
Említésre méltó, hogy a fürdő szaunavilágában épült Magyarország egyik legnagyobb (60 fős) finn szaunája, melyet aromaszauna, gőzkamra, pezsgőfürdő, hideg-, és melegvizes merülőmedence és egy pihenőtér is kiegészít.
A zalakarosi fürdő különlegessége, hogy itt az egész család élvezheti a szaunázás élményét, ugyanis az országban egyedülálló gyermekszauna a kicsikkel együtt is bátran használható.

A többszintes élménymedence, csúszdapark, a játszóterek, vízijátékok a beltéri gyermekvilág mind bizonyítják, hogy egy igazi paradicsom várja a gyermekes családokat.
A több mint tízhektáros, parkos környezetben kiépített strandon többféle medencetípus, köztük gyógy-, termál-, családi-, hullám-, gyermek- és sportmedencék, valamint csúszdák színesítik az önfeledt szórakozás élményét.

Rendkívül népszerű az éjszakai fürdőzés is Zalakaroson, mely különleges víz alatti fénytechnikával, zenével és tematikus programokkal varázsolja el a látogatókat minden alkalommal.

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet