10.
2021/11

Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő

Szegedtől mindössze 20 km-re található a Csongrád-Csanád megyei Mórahalom.
A gyógyulásra és kikapcsolódásra vágyók számára is jó választás az itt található Erzsébet Gyógyfürdő, mely a Dél-Alföld egyik legnevesebb fürdőkomplexuma.
A fürdő gyógyító hatású termálvize emberek ezrein segített már, emiatt évről évre számtalan vendég látogat el Mórahalomra, hogy megtapasztalja a természetes gyógyulás élményét.

A Pannon őstenger üledékrétegeiből feltörő jódos, alkáli-hidrogénkarbonátos termálvíz hivatalosan 1999-ben vált minősített gyógyvízzé, mely ásványi anyagokban rendkívül gazdag, s amely számos betegséget képes gyógyítani.
A fürdő összesen 4 kútból nyeri gyógyvizes forrását, mely mindegyikének külön elnevezést adtak. A fürdőhely az Árpád, Erzsébet, Szent László és Hunyadi Mátyás kutakból táplálkozik.
A 39,5 °C-os termálvíz használatát elsősorban ízületi problémákra javasolják, különösen jó hatással van a térd-, és vállízületi panaszokra. Ezen betegségekre kifejtett gyógyhatását klinikai vizsgálatok statisztikailag is igazolták, így a fürdőt a térség „térd-, és vállcentrumának” is nevezik.
A gyógyvíz alkalmas még emellett kopásos-, és gyulladásos gerincbetegségek, központi idegrendszert érintő betegségek, ideggyulladások, idegfájdalmak, lumbágó, izomreuma gyógyítására, valamint az egyes bőrgyógyászati megbetegedések (ekcéma, pikkelysömör), urológiai és nőgyógyászati gyulladások kezelésére.

A vízben lévő ásványi anyagok fürdőzés közben a bőrön keresztül felszívódnak, így fejtik ki jótékony hatásukat az emberi szervezetre, a gyógyvízben egy alkalommal legfeljebb 30-45 perc időtartamú tartózkodás javasolt.
Belsőleg, ivókúra formájában is alkalmazzák a mórahalmi gyógyvizet, mely különböző emésztőrendszeri betegségek – például gyomorhurut – esetén sok ember panaszaira jelentett már megoldást.

A fürdőkomplexumban több mint 20, köztük fedett és szabadtéri medence várja az idelátogatókat.
A beltéri egységben gyógy-, és termálmedence, élménymedence és pezsgőfürdő, gyermekmedence és pancsoló, tanmedence, valamint súlyfürdő, merülő-, és Kneipp-medence található.
A nyitott területen gyógyvizes medence, két élmény-, és egy gyermekmedence fogadja a vendégeket.
A szaunavilágban gőz-, infra-, és aromakabin, finn és orosz szauna, valamint bioszauna teszi teljessé a pihenést. Az élményeket fokozza a két beltéri és a kültéri csúszdavilág is! 😊

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet