10.
2021/11

Nyíregyháza – Aquarius Élmény- és Parkfürdő

Nyíregyháza az Észak-Alföld egyik legjelentősebb, dinamikusan fejlődő városa, amely az észak-kelet-magyarországi régió részét képező Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található.

 

A megye híres töltött káposztájáról, zamatos pálinkáiról és a szabolcsi almáról.
Emellett szintén büszke lehet az európai szinten is elismert Nyíregyházi Állatparkra, ahol a látogatók egy 30 hektáros zöld területen végig sétálva vehetik szemügyre természetünk csodálatos és sokszínű élővilágát. Az állatkert a város pihenőövezetében, Sóstón található, mely a szórakozásnak és pihenésnek is kiváló helyszíne.

Sóstót azonban nem csupán állatkertje, hanem gyógyfürdője miatt is sokan látogatják, ugyanis a sóstói víznek már évszázadokkal ezelőtt is sajátos gyógyerőt tulajdonítottak az emberek, sőt mi több, a tavat már Mátyás király korában is ismerték.
Az 1700-as évek végéig még csupán ruhákat mostak a tóban a város asszonyai, az 1800-as évek elején azonban megépült az első, négy káddal is rendelkező fürdőház.
A gyógyító erejű víznek, valamint a hangulatos fürdőzésnek híre gyorsan terjedt, a látogatók számának emelkedése miatt pedig az 1860-as években egy panzió is megépült a környéken.
Sóstón több neves művész és híres politikus fordult már meg, többek között Blaha Lujza, Karinthy Frigyes vagy Krúdy Gyula.

Sóstón napjainkban tófürdő, parkfürdő, fürdőház és élményfürdő is várja a látogatókat, melyek közül a 2005-ben megnyitott Aquarius Élményfürdő a legújabb létesítmény.

Az utóbb említett fürdő összesen 3 forrásból nyeri termálvizét, amely gazdag ásványi anyagokban, valamint nátrium-kloridos, brómos, jódos összetételének köszönhetően különféle betegségek kezelésére alkalmas.
A fürdővíz javasolt mozgásszervi, reumatikus és ízületi problémák esetén, emellett elősegíti a gyógyulást különböző nőgyógyászati panaszokat vagy bőrproblémákat illetőleg. A korábbi látogatók pozitív tapasztalatokról és jelentős egészségügyi javulásról számoltak be izomfájdalmakra, különböző sérülések utókezelésére, illetve csontműtétek utáni gyógyulásra vonatkozóan is.

A fürdő részlegei közül a termálvilág a vendégek gyógyulását és regenerálódását szolgálja.
Ezen a részlegen különböző beltéri és kültéri gyógymedencék fogadják a pihenni vágyó látogatókat, továbbá pezsgőfürdő, egy hideg és melegvizes Kneipp-medence, s a szaunavilág különféle típusú létesítményei is megtalálhatóak.

A relaxációs kezelések közül igénybe vehető többek között arc-, sport-, és talpreflex masszázs, de érdemes kipróbálni a különleges csokoládémasszázst is.

A fiatalabbak számára az élményvilág a kikapcsolódás és szórakozás lehetőségeit kínálja, ahol többféle óriáscsúszda, hullámmedence, valamint egy barlanggal és vízfüggönnyel párosított, vadvizes hangulatot idéző sodrófolyosó is megtalálható.

A legkisebb látogatókat egy mesés gyermekbirodalom várja, ahol különféle pancsolók és gyerekmedencék, kisebb csúszdák, valamint egy játszóvár, egy kincses sziget, az Inka romtemplom és egyéb élményelemek teszik örömtelivé a fürdőzést.

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet