10.
2021/11

Kaposvár- Virágfürdő

A dunántúli régió legnagyobb fürdőkomplexuma a kaposvári Virágfürdő.  Története 1967-ben kezdődött, amikor feltárták a város gyógyvizét.  Mára pedig egy magas színvonalú fürdő, ahol gyógyászati szolgáltatások, élményfürdőzés, szaunavilág és uszoda is várja az ide érkező vendégeket.

A gyógyvizes medencéket 2 db forrás is táplálja. Az V-ös kút ásványianyag-tartalma igen jelentős, különösen magas a jodid-, a bromid- és a metakovasav-tartalmú, a másik forrás pedig alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos hévíz, amely brómot, jódot, fluorid-iont tartalmaz.

Gyógyjavallatok: általános szellemi és fizikai kimerültség, baleseti utókezelés, csont- és ízületi műtétek utáni utókezelés, gyomor és nyombélfekély inaktív stádiumai, idült derékfájás (lumbago), idült gyulladásos mozgásszervi megbetegedések inaktív stádiumai,  gyulladásos nőgyógyászati megbetegedések, idült ideggyulladások, idegfájdalmak, idült kopásos (degeneratív) csont- és ízületi megbetegedések inaktív stádiumai, idült székrekedés, osteoporozis (csont mészhiányos állapota).

A három gyógyvizes medence mellett képzett szakorvosok és gyógytornászok is rendelkezésre állnak, valamint orvosi beutaló nélkül is igénybe vehetőek a gyógyászati ellátások (pl.: a fizioterápia, a hidro- és balneoterápia).

A fény- és az illatterápiás finn szauna, az infraszauna, a gőzkabin valamint a taposó- és merülőmedence a szaunavilágban találhatóak. A strandfürdő területén csúszdák, látványelemek, gyermekmedence, a fedett élményfürdő részlegen pedig pezsgő medence, sodrófolyosó, kinti-benti élménymedence, az uszoda részen pedig 25 méteres úszómedencék teszik teljessé a kikapcsolódást mindenki számára.

Ellenjavallatok: elmebetegségek (pszichotikus állapotok), fertőző betegségek, gyulladásos és kopásos mozgásszervi megbetegedések aktív stádiumai, lázas állapotok, pajzsmirigytúltengés (Basedow-kór), rosszindulatú daganatos megbetegedések (fehérvérűség is), rögzült magas vérnyomás, szív- és keringési elégtelenség, szívinfarktus utáni állapot (6 hónapig), terhesség, tuberkulózis, vérzékenység, visszérgyulladás, trombózis.

 

Nyitva tartás:

Fedett élményfürdő, Wellness Világ
Hétfő-Péntek 15:00-20:00
Szombat, vasárnap: 09:00-20:00

Gyógyfürdő
Hétfő-Vasárnap: 08:00-20:00

Gyógyászat

A gyógyászati kezelések a medencefürdő kivételével csak munkanapokon vehetők igénybe: 08:00-16:20

Strand (Virágfürdő) 

Csak a nyári strandszezonban tart nyitva.
Minden nap: 11:00-19:00

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet