10.
2021/11

Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont

Az Alföld kapujaként is nevezett, közel 40000 lelket számláló Cegléd város fürdőjét, a 90-es évek végén végzett próbafúrásokat követően 2003-ban nyitották meg.

A fürdő gyógyító vizét a több mint 1000 méteres mélységből feltörő 54°C-os termálvíz szolgáltatja, melyet 2004-ben gyógyvízzé nyilvánítottak.

A termálfürdő ugyan nem rendelkezik más Magyarországon található társaival ellentétben nagy múltú hagyományokkal, ám a modern kori vívmányoknak köszönhetően a létesítmény szolgáltatásai minden igényt kielégítenek.

A nyári időszakban 1300, télen 300 vendég befogadására alkalmas termálfürdő egész évben várja vendégeit.

A ceglédi termálvizet a nátrium-klorid-hidrogénkarbonát, valamint fluorid és jodid tartalmú gyógyvizek közé sorolják, mely összetételének köszönhetően, – a napjainkban egyre inkább hangsúlyos szerepet kapó – természetes gyógymódot ígér mozgásszervi, reumatikus és egyes bőrbetegségek kezelése esetén egyaránt, mindemelett az immunrendszer védekezőképességét is aktiválja.

Összetett szolgáltatásaival a fürdő minden korosztálynak biztosítja a minőségi, testi és lelki felüdülést, melynek ékes bizonyítéka, hogy a gyógy-, és wellness szolgáltatások mellett egy izgalmakban gazdag aquapark 17, azon belül 9 különböző csúszdája várja az idelátogatókat.

Az aquaparkon kívül számos más gyermekbarát szolgáltatással is találkozhatunk, mint például a korcsoportonként megszervezett animációs gyermekprogramok, de megtalálható itt játszótér, strandfoci-, vagy strandröplabda pálya is garantálva a sportos kikapcsolódást. Azonban semmi esetre sem feledkezzünk meg a fedett és nyitott medencékről, melyek között a vendégek rendelkezésére áll gyógy-, élmény-, gyermek-, hullám-, ülő-, és úszómedence egyaránt. Szombatonként 20 órától 24 óráig különleges éjszakai fürdőzésben is lehet részünk.

A szaunázás szerelmeseinek sem kell lemondani semmi jóról, hiszen a különböző szaunák széles választéka várja őket, finn-, infra és fényterápiás szauna. Ha úgy tartja kedvük, úgy nem mindennapi szaunaestekhez, vagy akár a „szaunázok éjszakája” néven népszerűsített programokhoz is csatlakozhatnak.

A születésnaposokra külön gondolt a fürdő, ha a látogató a szülinapját náluk ünnepli, úgy aznapra ingyenes fürdőbelépőt kap (a kedvezmény csak Gyógy-és Strandfürdő belépőre használható fel, az Aqua Centrumra

nem érvényes)!

A mágikus szabadulószoba segítségével Roxfort varázslatos, ugyanakkor szeszélyes termeiben képzelhetjük magunkat, s csak rajtunk áll, hogy milyen gyorsan fejtjük meg a feladványokat…

Bár a felsorolás nem teljes, de jó szívvel ajánljuk a fürdőt, minden korosztálynak, családosoknak az év minden szakában!

A cikk szerzője
Jó Napot Nagyvilág

Hagyj üzenetet