NORVÉGIA: SVOLVÆR – BERGEN

Kiemelt utazás
Norvégia
4 nap
Létszámtól független
Reggeli
Hajó, Repülős

Utazás ismertetése

Útiterv
1. nap Svolvær – Stamsund
2. nap Bodø – Rørvik
3. nap Trondheim – Ålesund
4. nap Ålesund – Bergen

A csodálatos Helgeland partvidék nagyvárosai és Nyugat-Norvégia partjainak lenyűgöző természeti szépségei várják Önt ezen a kiránduláson. A Svolvært Bergennel összekötő utazáson elég idő kínálkozik számunkra, hogy felfedezzük és gyönyörködjünk a norvég partok számos látványosságában. A varázslatos természet, a fedélzet kényelme, illetve a Felfedező Csapattal eltöltött idő, számos élményt nyújt ezen a négy napon.

Fedezze fel Lofotent, mielőtt a hajó kifut a tengerre!
Lépje át az Északi-sarkkört!
Utazza át a csodálatos Helgeland partvidéket!
Látogasson meg több norvég nagyvárost, a hajó fedélzetéről pedig kis norvég városkák leírhatatlan látványa tárul az utazó szeme elé!

Az utazás a Lofoten-szigeteken található Svolværben veszi kezdetét. A Helgeland partvidék mentén láthatjuk a Hét Nővér sziklákat és Torghattent is. Utunk során meglátogatjuk Trondheim, Brønnøysund és Molde városait, mielőtt elérnénk végállomásunkat, Bergent.

1. NAP

Svolvær – Stamsund

Csodás Lofoten

Lofoten világhírű természeti szépségeitől még a helyieknek is eláll a szavuk. Az elbűvölő halászfalvak tökéletes harmóniában illeszkednek a hatalmas hegyek és fehérhomokos tengerpartok közé. Este visszaszállunk a hajóra, majd folytatjuk utunkat.

Az első megálló Stamsund, ahonnan fantasztikus kilátás nyílik Lofotveggen óriási hegycsúcsaira (ezt úgy is hívják, hogy a Lofot hegyfal), Lofotent a hátunk mögött hagyva pedig a szárazföld irányába visz az utunk. Biztosak lehetünk benne, hogy a következő napok is szemkápráztató természeti csodákat tartogatnak.

2. NAP

Bodø – Rørvik

Magukkal ragadó látványosságok

Megéri korán kelni, hogy megfelelő mennyiségű időt szentelhessünk a Helgeland partvidék számtalan kikötőjének, buja völgyeinek és meredek hegycsúcsainak látványára. Az északi félteke 66° 33’ fokánál átkelünk az Északi-sarkkörön, ez pedig a nap folyamán mindenképp méltó megünneplésre is kerül. A fedélzetről jól látható a Viking-szigeten emelt Északi-Sarkkör emlékmű. Még ebéd előtt elérjük Nesnát, amely egy régi kereskedőváros, innen a hajó a Sandnessjøen-szigetek felé veszi az irányt. Ezt követően nincs más dolgunk, mint találni egy kényelmes helyet a panorámateremben vagy a fedélzeten; a Hét Nővér hegyei mellett hajózunk el hamarosan.

A hegyek mindegyike 900 és 1000 méter magas, a látványuk pedig egyértelművé teszi, hogy az ősi legendák miként merítettek ihletet a „hölgyekből”. A népi legenda szerint a trollok kővé váltak, ha a napba néztek, pontosan ez történt a hét troll nővérrel is, akik csodás hegyekké változtak, amikor elfelejtettek elbújni a nap sugarai elől.

A brønnøysundi látogatás után ideje, hogy még lenyűgözőbb kilátásban legyen részünk a hajóról; Torghatten messzi földön híres a természet alkotta vájatról, amely gyakorlatilag egyenesen átlyukasztja a hegyet. Ez a 160 méter hosszú, 35 méter magas és 20 méter széles lyuk a jégkorszak ideje alatt keletkezett. A legenda szerint az éppen udvarló Hestmannen troll (lovas troll) íjának nyomán keletkezett a nyílás Torghattenben.

3. NAP

Trondheim – Ålesund

A Trondheim életérzés

Reggeli után itt az ideje, hogy felfedezzük Trondheim városát. Előre szólunk, hogy nehéz feladat megunni ezt a várost! Legelőször is Trondheim leghíresebb nevezetessége a Nidaros katedrális, amely lenyűgöző építészeti megoldásaival II. Olaf sírja fölé épült. A további látnivalók közé tartozik a Munkholmen sziget (jelentése Szerzetes-sziget), a sverresborgi Tondelag Néprajzi Múzeum, a Ringve zenei múzeum, a Trondheim Tudományos Múzeum és a Rockheim, amely a pop és rock zenei kultúra múzeuma.

Trondheim népszerű vásárlási célpontnak számít kis városközpontjával és egyedi butikjaival. A város Bakklandet névre hallgató környékén is számos elbűvölő üzlet található. Főként helyi tervezésű, kézműves portékával várják az idelátogatókat. Amennyiben először jár ezen a vidéken, Gamle Bybronál (az öreg hídnál) található a Baklandet Skydsstation, amely egyike Trondheim leghangulatosabb és legbékésebb kis kávézóinak. A trondheimi pár órás látogatást követően a hajó dél felé folytatja útját. Kristiansund az első megálló, mielőtt a hajó kifut a nyílt vizekre. Ezt követően az este folyamán Moldéba érkezik a hajó, használjuk ki a fedélzeten töltött utolsó estét, kapcsolódjunk ki és élvezzük a látványt.

4. NAP

Ålesund – Bergen

Használjuk ki a fedélzeten töltött utolsó órákat

Mielőtt kikötünk Bergenben, még hátravan néhány tengeri mérföld, amely során gyönyörködhetünk a lélegzetelállító partvidék látványában és szívjuk magunkba a fjordok, gleccserek és a buja partvidék csodáit. A hajó rövid megállóval kiköt Florøban, amely Norvégia legnyugatibb városa.

Néhány tengeri mérföldre délnek tartva Florøtól elhajózunk a csodálatos Sogne Fjord bejárata mellett, ezt követően elhaladunk a Fedjétől és a gyönyörű Øygarden mentén egészen Bergenig húzódó káprázatos szigetvilág mellett. Utunk itt véget ér. Amennyiben időnk és lehetőségeink engedik, használjuk ki Bergen kiváló adottságait a további kikapcsolódásra, mielőtt hazatérünk.

Az árban foglaltatik:

• Utazás a hajó egyik kabinjában, a pontos kabin kiválasztására az utazás kezdetekor nyílik lehetőség
• Reggeli az árban. Teljes panziós ellátásra bővíthetik a csomagot, ha felveszik a kapcsolatot az irodánkkal

Amit az ár nem tartalmaz:

• Repülőjegy és transzfer
• Utasbiztosítás
• Fakultatív kirándulások
• Poggyászkezelés

Megjegyzések:

• Az árak EUR-ban értendőek és kétszemélyes kabin használata esetén érvényesek egy főre lebontva
• Nem minden kabintípus elérhető az összes indulási időpontban
• Egyszemélyes kabin esetén kérésre külön ár fizetendő
• A Hurtigruten rugalmas árazási rendszerrel dolgozik, minden ár a tényleges kapacitás ellenőrzését követően kerül kiszámításra

Letölthető Verzió

374 €/fő-től. Irodánk az árváltoztatás jogát fenntartja.
lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

Akadálymentes

Bár

bicikli bérlés

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}