Exkluzív bortúra borászoknak

Kiemelt utazás
Bordeaux
5 nap
Létszámtól független
Teljes ellátás
Repülős

Utazás ismertetése

Időpont: 2024 előkészületben.

                  Csoportok és egyéni utazók számára egyeztetés szerint.

Exkluzív Bortúra Borászoknak

1. Nap

8:40-kor érkezés Bordeaux nemzetközi repülőterére, busz transzfer a repülőtérről szállodába (Bordeaux központ). Gyalogos városnézés Bordeaux-ban, helyi idegenvezetővel (kb. 3 órás program).

Ebéd a Cité du Vin panoráma éttermében. A 30 méter magasan fekvő étteremből egyedülálló kilátás nyílik a Garonne folyóra és Bordeaux-ra. Látogatás a világ borait bemutató Cité du Vin-ben. Az intézmény egyedülálló a maga nemében, 3000 m2 területen, interaktív módon mutatja be a látogatóknak audio-tárlatvezetés segítségével a bor történetének különböző korszakait és helyszíneit.

Vacsora a Chapon Fin-nél. Az 1825-ben alapított étterem, az első 33 étterem között volt, melyeket 1933-ban az elismerő Michelin érdemmel kitüntettek. Bár az étterem napjainkban nem rendelkezik ezzel a címmel, de a közel 200 éves múltra visszatekintő hely hű maradt a hagyományaihoz, melyeket sikeresen ötvöztek a modern konyhaművészettel.

 

2. Nap

Reggeli után a szállodától busz transzfer Médoc-ba, a Bordeaux-tól kb. 60 km-re elhelyezkedő, világhírű borászatairól ismert régióba. 16500 hektár összterületű szőlőtermő vidéken a régióra jellemző talaj összetételnek és mikroklímájának köszönhetően, jórészt cabernet sauvignon-t, kisebb mértékben cabernet franc-t és merlot-t termesztenek. A Bordeaux-i borok között is határozottan a testesebb borok közé sorolhatóak, mivel a házasítás aránya is a cabernet sauvignon-nak kedvez (jellemzően kb. 70% cabernet sauvignon).

Látogatás és borkóstolás a Chateau Mouton Rothschild-nál (helyi besorolás szerint) Premier Grand Cru Classé. A mostani Chateau Mouton Rothschild a XVIII. században, a Lafite és Latour birtokokkal együtt, a “borok hercegének” Séguri NicolasAlexandre Márkinak tulajdonában állt. A Chateau Mouton Rothschild azután szerezte jelenkori nevét, hogy 1853-ban Baron Nathaniel de Rothschild birtokába került a borászat, a híres dinasztia angol ágából. Sokáig, boraik egyre elismertebb minőségének ellenére, Mouton kis érdeklődést váltott ki tulajdonosai körében, akik nem akartak az akkoriban elhanyagolt régióba utazni. A borászat életében igazi áttörést 1922-ben Baron Nathaniel dédunokájának, Baron Philippe de Rothschild-nak a látogatása hozott, aki akkor alig húszévesen, kézbe vette annak a birtoknak a sorsát, melynek később egész életét szentelte. Látogatás végén 3 fajta bor kóstolása.

Látogatás, borkóstolás és ebéd a Chateau Phélan Ségur-nél. Kiváló fekvésének, nemes termőföldjének és több mint két évszázad és 4 család odaadó, szenvedélyes munkájának eredményének, a régió klasszikusaként tartják számon a borászatot.
A látogatás alatt 3 fajta bor kóstolása, a pince kiemelt évjárataiból, majd exkluzív 3 fogásos ebédet szolgálnak fel, helyi borok kíséretében.

Látogatás és borkóstolás a Chateau Margauxnál (helyi besorolás szerint Premier Grand Cru Classé. Bár már a XII. században „La Mothe de Margaux” néven számon tartják a birtokot, de mégis csak a XVI.században Médoc általános átalakulását követően, mikor a gabonafélék termesztéséről a szőlőművelésre tértek át a régióban, ekkor kezdtek foglalkozni borászattal. A XVII. századra Chateau Margaux 265 hektárnyi területéből , már közel 90 hektárnyi területen szőlőműveléssel foglalkoztak. Napjainkra Chateau Margaux borai nemcsak a Bordeaux-i borok között kap kiemelkedő szerepet, de az egész világon elismertté váltak. Borkóstolás tényleges foglalás után derül ki, elképzelhető az is, hogy nem lesz.

Busz transzfer a szállodába. Vacsora egy tipikus Bordeaux-i borozóban a történelmi városközpontban, ahol a tradicionális konyha mellett, több mint 700 különböző borkülönlegességgel rendelkeznek.

 

3. Nap

Reggeli után busz transzfer a szállodától Saint Émilion-ba (kb. 40 km-re található Bordeauxtól), ahol már a rómaiak idején elkezdtek foglalkozni a szőlőtermesztéssel. A régió területi elhelyezkedése (jellemzően lankás domboldalak), illetve mikroklímája leginkább a merlot-nak kedvez. Ennek köszönhetően a Saint Émilion-i házasítás (eltérően Médoc-tól) gyümölcsösebb borokat eredményez (kb.80% merlot, cabernet franc és kisebb mértékben kap szerepet a cabernet sauvignon).

Látogatás és borkóstolás Chateau Pavie-nál (helyi besorolás szerint) Premier Grand Cru Classé A. (legmagasabb helyi besorolás). A szőlőbirtok Saint Émilion egyik leghíresebb és egyben az egyik legrégebbi részén található. A kiváló építészt és dekoratőrt, Alberto Pinto-t kérték fel, aki a környezettel tökéletes összhangra törekedve álmodta meg és építette újjá a borászat épületeit, ahonnan csodálatos kilátás tárul a borászat domboldalon fekvő szőlőültetvényére. Látogatás végén 1 fajta, kiemelt évjáratú bor kóstolása.

Látogatás, borkóstolás, ebéd Chateau Ferrandnál (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. Dordogne völgyében található, a 300 éves múltjával az egyik legrégebbi Saint Émilion-i borászatnak tartott Chateau Ferrand. Érdekessége, hogy fennállása óta a birtok összesen két család kezében volt. Napjainkban Bich báró leszármazottja Pauline Bich Chandon Moet vezeti a borászatot (Philippe Chandon Moet felesége). A borászat sommelier-jével tett látogatás után, Michelin csillagos chef által készített 4 fogásos ebéd, a pince 4 kiemelt évjáratú borának kíséretében.

Látogatás, borkóstolás Chateau Soutard-nál (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. Chateau Soutard időutazásra hívja látogatóit, a borászat épületén megtalálhatóak a XV. szászadra visszanyúló alapokon túl, a XVIII. század jegyei, egy tipikus Bordeaux-i gazdaság képét mutatva. A borturizmus élvonalában található Château Soutard megkapta a “Best of d’Or” címet az építészet, parkok és kertek kategóriában, emellett 2012-ben a Nemzeti Borászati Turizmus Díjat is elnyerte. Látogatás végén 2 fajta bor kóstolása.

Rövid séta Saint Émilion-ban. A szőlőhegyek jellemezte történelmi táj nagyrészt máig megmaradt eredeti állapotában. A település egy mészkőbarlang körül jött létre, ahova Émilion breton bencés szerzetes remeteként vonult vissza a 8. században, innen származik a hegyközség elnevezése.

Vacsora Saint Émilion-ban a „L’Envers Du Décor” étteremben, amely a középkori község szívében található és idővel a borkedvelők és borászok kedvenc találkozó helyszíne lett.

Vacsora után busz transzfer a szállodába.

 

4. Nap

Reggeli után a szállodától busz transzfer Péssac Leognan-ba, majd Sauternes-be (kb. 55 km-re található Bordeaux-tól). Sauternes, ellentétben Medoc-al és Saint Émilion-al fehérboráról ismert. A Garonne-folyó bal partján, Bordeaux-tól délre-délkeletre fekszik Graves. Adottságaiban, borai karakterében nagyban hasonlít Médoc-ra. Pessac-Léognan nevű alrégiója (Bordeaux város déli határán található) ad otthont az ötödik 1. osztályú chateau-nak, a Chateau Haut-Brion-nak. Sauternes világszerte édes boráról híres. A házasítás sémillon alapú, amit gyakran a savak és gyümölcsösség miatt sauvignon blanc-nal, valamint a gazdagabb illatok miatt muscadellelel házasítanak. Az itteni borokhoz elengedhetetlen a botritisz gomba kifejlődése, mely a Garonne-ból felszálló párának köszönhető, ami a sémillon vékony héján könnyen meg tud telepedni.

Látogatás és borkóstolás a Chateau Smith Haut Lafittle-nél (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. A borászat története a XIV. századra nyúlik vissza, ekkor kezdtek szőlőműveléssel foglalkozni a birtokon. A Chateau Smith Haut Lafitte elnevezés a XVIII. századi tulajdonostól származik. A birtokot vezető család filozófiája, a régmúltra visszatekintő hagyományok megőrzése mellett, hogy minden évjárat tükrözze, ennek az egyedülálló termőföldnek minden adottságát. A látogatás végén megkóstoljuk a pincészet elsőszámú fehér és vörösborát és egy „fiatal” vörösbort.

Látogatás, borkóstolás, majd ebéd a Chateau Haut Bailly-nél (helyi besorolás szerint) Grand Cru Classé. Levéltári feljegyzések alapján már a XV. századból is fennmaradtak iratok, melyekben hivatkoznak a birtok szőlőművelés szempontjából kiváló termőtalajára. A több évszázados hagyományok tapasztalataiból merítve a borászat „haut couture”-jének is nevezik azt a pontos munkát, melynek végeredményeként a pincészet borai méltán érdemlik meg az elismerő címet. A látogatást követően 4 fogásos ebédet szolgálnak fel, egy aperitif és a borászat 2 kiemelt borának kíséretében.

Látogatás és borkóstolás Chateau Yquem-nél (helyi besorolás szerint) Premier Grand Cru Classé, azaz a régió legmagasabb kategóriája. A 400 éves múlttal rendelkező borászat és Gironde-i levéltár feljegyzései szerint az 1600as években már a késői szüretelésről tesznek említést. 1800-as évek közepe előtt az akkori korra nem jellemző újításnak köszönhetően már borászati cégként jegyzik a vállalkozást, ekkor már különös gondot fordítva, a fajtánkénti szüretelés ütemezésére. A látogatás végén a borászat 2015-ös (erre a régióra jellemző, likőr bor) és Y 2016-os (száraz) borát kóstoljuk meg.

Busz transzfer a szállodába.

Szabadprogram.

 

5. nap

Reggeli után a szállás elhagyása. A repülőgép menetrendjétől függően szabadidő Bordeauxban, majd busz transzfer Bordeaux repülőterére.

Hazautazás Budapestre.

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése

Új értékelés beküldése

250 / {{(250-content.msg.length)| number:0}}
Az értékelés beküldéséhez töltse ki a form csillagozott (*) mezőit.
Értékelés beküldése folyamatban...
Köszönjük visszajelzését. Értékelését sikeresen befogadtuk, mely munkatársaink jóváhagyása után jelenhet meg az adatlapon.
lap tetejére

Szolgáltatások

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...
1

Utasok megadása

Itt adhatja meg, hogy hányan szeretnének utazni.
{{passengers.adults}} felnőtt + {{passengers.children}} gyermek
Hányan szeretnének utazni?
2

Időpont kiválasztása

Válassza ki az utazás idejét az elérhető időpontok közül.
{{dateselectInfo()}}
Adatok betöltése folyamatban
Kiválasztott időtartam:
{{calendarModel.selectedTemplateName}}
{{durr.name}}
{{durr.nights}} éjszaka
időtartam
{{yeardata.year}}
{{yeardata.month_name}}
{{sdate.travel_year}}.{{sdate.travel_month}}.
{{sdate.travel_day}}.
{{sdate.travel_weekday}}
3

Ellátások

Válassza ki, hogy milyen ellátással szeretné igénybe venni a szolgáltatást.
{{selected_ellatas_data.ellatas.name}}
Adatok betöltése folyamatban
{{ellatas.name}}
4

Szobatípus

Válassza ki, hogy melyik szobát szeretné kérni az elérhető kínálatból.
{{selected_room_data.title}}
{{selected_room_data.description}}
Típus
Ár - Felnőttek
Ár - Gyermekek
Ár összesen
{{szoba.title}}
{{szoba.description}}
Felnőtt ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].adults|number:0}}{{price_after}}
Gyermek ár: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].children|number:0}}{{price_after}}
Összesen: {{price_before}}{{calced_room_price[szoba.ID].all|number:0}}{{price_after}}
Nincs előre kiválasztható szobatípus.
5

Ár összesítő

Az itteni listában láthatja, hogy hozzávetőlegesen milyen költségekkel számolhat az Ön által kiválasztott paraméterek alapján.
Egyéb szolgáltatások, programok és biztosítások közül tud választani.
Tétel Egységár Egység Mennyiség Összesen
{{selected_room_data.title}} {{price_before}}{{selected_room_data.adult_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.adults}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].adults)|number:0}}{{price_after}}
Ajánlatunkban megküldjük az elszállásolási módokat, elérhető szobákat.
-> {{passengers.children}} gyerek {{price_before}}{{selected_room_data.child_price|number:0}}{{price_after}} /fő/éjszaka x{{nights*passengers.children}} {{price_before}}{{(calced_room_price[selected_room_data.ID].children)|number:0}}{{price_after}}
Szállás összesen: {{price_before}}{{travel_prices|number:0}}{{price_after}}
Elérhető szolgáltatások
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}}
Szolgáltatások összesen: {{price_before}}{{config_szolgaltatas_prices|number:0}}{{price_after}}
Fakultatív programok
infó kötelező
{{item.price|number:0}} {{item.price_after}} x {{priceCalcMe(item)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(item)|number:0}}{{price_after}} Benne az árban
Programok összesen: {{price_before}}{{config_programok_prices|number:0}}{{price_after}}
Utasbiztosítás
{{biztositas.price}} {{biztositas.price_after}} x {{priceCalcMe(biztositas)}} {{price_before}}{{priceCalcSum(biztositas)|number:0}}{{price_after}} Egyedi ajánlat
Kalkulált ár*
{{price_before}}{{final_calc_price|number:0}}{{price_after}}
Utazás ára
Később küldjük meg ajánlatunkban.
* a kalkulált ár tájékoztató jellegű, nem minősül konkrét ajánlatnak. Adatai megadása után kollégáink felveszik Önnel a kapcsolatot és részletes tájékoztatást adnak a kiválasztott utazásról. Az árváltozás jogát fenntartjuk.
6

Adatok megadása

Adja meg személyes adatait az ajánlatkérés véglegesítéséhez.

Kapcsolattartó adatai

Utasok adatai

#{{($index+1)}} felnőtt adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.

#{{($index+1)}} gyermek adatai

Minta: 1990.01.01
Pl.: 1067 Budapest, Szondi utca 30.
A kapcsolattartó nevét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó e-mail címét kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
A kapcsolattartó telefonszámát kötelezően meg kell adni! Kérjük, pótolja!
Kérjük, hogy adja meg valamennyi utas adatát!
Az ajánlatkérés elküldéséhez el kell fogadnia az Általános Szerződési Feltételeket és az Adatvédelmi Tájékoztatót!
Minden mező kitültése kötelező!
Ajánlatkérés küldése folyamatban
{{preorder_msg.msg}}