Bordeaux színe-java…

Bordeaux, Franciaország
3 nap
Létszámtól független
Reggeli
Repülős

Utazás ismertetése

Bordeaux színe-java…

2024-ben tetszőleges időpontban.

Baráti társaságoknak, kisebb csoportoknak ajánljuk.

1. nap Budapest-Bordeaux repülőtér- Saint Émilion

Várható érkezés Bordeaux Merignac repülőtérre 11 :00 – 11:30 körül.A repülőtérről buszos transzfer, a Bordeaux-tól kb. 40 km-re található Saint Émilion-ba, a Bordeaux-i borvidékek talán leginkább magával ragadóbb tartományába, ahol már a rómaiak idején elkezdtek foglalkozni a szőlőtermesztéssel.

A szőlőhegyek jellemezte lenyűgöző történelmi táj nagyrészt máig megmaradt eredeti állapotában. A település egy mészkőbarlang körül jött létre, ahova Émilion breton bencés szerzetes remeteként vonult vissza a 8. században, innen származik a hegyközség elnevezése is.A borászok védőszentjéről elnevezett bájos település ódon házai között, a macskaköves utcákon sétálgatva, számtalan borszaküzletben kínálják a helyi borászok által palackozott finom, zamatos nedüket.

A megérkezést követően, bejelentkezés a szállodába. A csoport elhelyezése két helyszínen történhet, mindkét szállás Saint Émilion-ban található (kb. 20 m-re helyezkednek el egymástól).

(Szállások: Auberge de la Commanderie, Hotel Au Logis des Remparts)

Ebéd Saint Émilion-ban.

Az ebédet követően borkóstolás a település két emblematikus pincéjében.

Maison GALHAUD

”Egy kivételes hely a középkori város szívében, tele történelemmel.”

Napjainkban is megkóstolhatjuk az 1901 óta Saint-Emilionban élő Galhaud család szőlő és bor iránt érzett odaadással készített borait.

Nemzedékről nemzedékre elkötelezett munkájukkal mindannyian hozzájárultak, hogy a Bordeaux-i borokat méltán a legjobb francia borok között tartsák számon.

Clos des Menuts

A Saint-Émilion szívében található Caves Monolithes du Clos des Menuts minden Saint-Émilion látogatásnak elengedhetetlen állomása, mely a település legszebb és legtanulságosabb látnivalói közé tartozik.

Az itt található monolit pincék a legrégebbi tanúi a borkészítésnek, melynek írásos története 1538-ig nyúlik vissza.

Az itt készült borokat gyümölcsös illatok, frissesség és kellemesen hosszú íz jellemzi, garantálva a borok eleganciáját és karakterét az egész világon.

A régió területi elhelyezkedése (jellemzően lankás domboldalak), illetve mikroklímája leginkább a merlot-nak kedvez. Ennek köszönhetően a Saint Émilion-i házasítás (eltérően Médoc-tól) gyümölcsösebb borokat eredményez (kb.80% merlot, cabernet franc és kisebb mértékben kap szerepet a cabernet sauvignon).

Vacsora Saint Émilion-ban a „L’Envers Du Décor” étteremben, amely a középkori község szívében található és idővel a borkedvelők és borászok kedvenc találkozó helyszíne lett.

2.nap Saint Émilion- Bordeaux

A szálláson elfogyasztott reggelit követően, kijelentkezés a szállodából.

A rövid szabadprogram során alkalom adódik néhány Saint Emilion-ra emlékeztető finomságot vásárolni, vagy néhány fotót készíteni.

Ezt követően buszunkkal a hegyközség közelében található egyik borászathoz látogatunk el. Itt a borkóstolás mellett lehetőség nyílik közvetlen közelről megtekinteni a borászak hétköznapjait, megcsodálhatjuk gondosan művelt szőlőültetvényeiket, ezen túl a vidékre jellemző technikák közül is találkozhatuk néhánnyal, mely szinte kizárólag erre a területre jellemző.

Elbúcsúzva Saint Émilion-tól, a mindössze 40 km-re fekvő Bordeaux felé vesszük utunkat.

A szállás elfoglalását követően rövid városnézés helyi idegenvezetővel, melynek során felfedezhetjük azt a várost, melynek nevének hallatán a világon szinte mindenhol a franciák legjobb vörösboraira gondolnak.

Megértve a város fekvésének jelentőségét, láthatjuk, hogy a világhírűvé vált Bordeaux-i borok már hajdanán is nagyon fontos szerepet töltöttek be Franciaország kereskedelmi életében.

Napjainkra a térség boraihoz igazodó -a kizárólag erre a vidékre jellemző –gasztronómiai különlegességek is egyre kifinomultabbá váltak, jegyeikben azonban hűen megőrízték a régmúlt hagyományait.

Vacsora a La Tupina étteremben. Egy kihagyhatatlan hely Bordeaux szívében!

A La Tupina baszk nyelven bográcsot jelent. Az étterem emblémája is ezt jelképezi, a kandalló télen levesek főzésére szolgál, melyek illatos aromái átjárják az egész éttermet.

1968-ban Jean-Pierre Xiradakis nyitotta meg a fogadót. A La Tupina a délnyugat gasztronómiai hagyományainak és szinte kizárólagos termékeinek felhasználásával referencia étteremként ismert. Alapító atyjával 5 évnyi együttműködés után Franck Audu séf kezei alatt az étterem a bordeaux-i gasztronómia zászlóvivőjévé vált, ahol mélyen tisztelik a helyi hagyományokat.

A minőségi alapanyagokat a helyi termelők válogatott termékei biztosítják: helyi húskészítmények, kivételes sonkák, finom grillezett marhahúsok, friss zöldségek …

Az ételeket egyszerűség és kifinomultság jellemzi, melyekre az ínyencek is elégedetten gondolhatnak vissza!

3.nap Bordeaux- Budapest

Reggeli után kijelentkezés a szállodából, ezt követően ellátogatunk a Garron folyó partján, a Cité du Vin közelében található Les Halles de Bacalan-hoz, ahol számos helyi őstermelő legjobb minőségű termékeivel találkozhatunk és ki – ki kedve szerint kóstolgathat is a finomságokból.

Ebéd a helyszínen található Le Familia étteremben, melynek konyhája követi a Les Halles de Bacalan gondolatiságát, így jellemzően a régióban megtalálható

idény termékek, az ínyencek számára is értékteremtő felhasználásán alapszik. Az étterem színvonalát a már jólbevált termelők biztosítják.

Ebéd után a transzfer indulásáig szabadprogram Bordeaux-ban, majd busztranszfer Bordeaux Merignac repülőterére.

Hazautazás Budapestre.

 

lap tetejére

Értékelések (0)

Még senki nem írt véleményt.
Utazást értékelése
lap tetejére

Szolgáltatások

lap tetejére

Ajánlatkérés


Utazás kalkulátor betöltése folyamatban...